Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Officieel; Hayes lijft Answer Products in

 20-03-2007   22:41

In november vorig jaar berichtte we al over de op handen zijnde overname van Manitou door Hayes. Inmiddels is geheel Answer Products door de Hayes Bicycle Group overgenomen. De overname omvat het totale productscala van Answer; de sturen, stuurpennen en schoenen. Daarnaast de complete divisie vorken en dempers van Manitou. Zoals bij eerdere overnames van onder andere Wheelsmith en Ringlé, zullen de merknamen Answer en Manitou gewoon blijven bestaan.

Naast deze overname heeft HB Performance Systems, het moederbedrijf van de Hayes Bicycle Group, bekend gemaakt alle activiteiten te bundelen in één vestiging te Wisconsin, Amerika, met de ontwikkelings- en verkoopafdeling gesitueerd in Mequon en Milwaukee. Het merendeel van de productie zal in Taiwan en China plaats blijven vinden.

2008

We zijn 2007 nog maar net begonnen, of de plannen voor 2008 liggen al op tafel. Onder de 'Hayes' merknaam zal er een nieuw remsysteem geïntroduceerd worden onder de naam ‘Stroker’. Op velgengebied zal er de ‘Equalizer’ verschijnen. Van beide producten worden echter nog geen specificaties vrij gegeven. Manitou zal met twee nieuwe topmodellen komen die de lichtste zullen zijn in hun respectievelijke categorie. Daarnaast zal er een vork uitgebracht gaan worden voor 29” wielen.

Hayes Bicycle Group geeft aan dat men zich het komende jaar vooral richt op de high-end modellen van Manitou. Het programma zal daardoor ook slinken ten opzichte van afgelopen jaren. Zodra de productie hiervan gestroomlijnd is, zullen de instapmodellen eveneens opnieuw bekeken worden.

Geplaatst door:  DeKerfs   3 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact