Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Andreu Lacondeguy wint eerste Marzocchi Airdrome

 28-12-2006   16:45

Even voor de kerstdagen werd de eerste Marzocchi Airdrome georganiseerd in München. In de olympische hal was een dirt parcours aangelegd voor het SuperCross evenement. Met enkele aanpassingen zijn deze geschikt gemaakt voor de dirt rijders op mountainbikes en is de Marzocchi Airdrome geboren. De beloofde air was er zeker! De schansen behoorden tot de grootsten ooit gebruikt voor een dirt jump competitie. De eerste sprong was meer dan 10 meter lang, de tweede 6 meter.

De meeste rijders waren behoorlijk onder de indruk bij aankomst maar na de trainingen was iedereen gewend aan de sprongen en begonnen de trucs los te komen. Hierna kon de kwalificatie beginnen voor het oog van maarliefst 7000 toeschouwers! Uit de 15 deelnemers mochten er 8 door naar de finales. Andreu Lacondeguy sprong een backflip en een 360 tailwhip wat hem genoeg punten bezorgde om zich als hoogst geplaatste rijder te kwalificeren.

Elke rijder had drie runs om indruk te maken op de jury. De beste run telde voor de eindstand. Lance McDermott’s tweede run bestond uit een backflip gevolgd door een frontflip. Zijn derde run was een tuck no-hander gevolgd door een backflip-superman. Hiermee behaalde hij uiteindelijk de derde plek.

Darren Berrecloth werd tweede met een truc welke hij nog niet eerder had vertoond. Hij maakte een 360 op de eerste sprong gevolgd door een 360-tailwhip to pedals. Een foutloze run met een perfecte 3-whip was genoeg voor "Bearclaw" om tweede te worden.Andreu Lacondeguy reed het dak eraf met twee fantastische runs. Zijn eerste run bestond uit een backflip en een 360-tailwhip maar het was de tweede run die het afmaakte voor deze Spaanse vlieg. Hij sprong daarbij een backflip op beide sprongen maar landde de tweede met een dubbele tailwhip! Andreu mocht met 5000 euro naar huis. "This is my first big win and it’s amazing! Some years ago I was watching a supercross race and I was dreaming to be one day at a similar competition. It was great to win here especially since you were competing at the same venue during the same weekend with guys like Ronnie Renner!".

Local Timo Pritzel lande op zijn enkel tijdens de training en kon hierdoor niet meer meedoen aan het evenement, gelukkig was deze alleen opgezwollen en niet gebroken. Grant Fielder landde een 720 tijdens de training verkeerd waardoor het voor hem ook vroegtijdig was afgelopen.

Resultaten:
1. Andreu Lacondeguy - (ESP)
2. Darren Berrecloth (CAN)
3. Lance McDermott (UK)
4. Cameron McCaul (USA)
5. Greg Watts (USA)
6. Amir Kabbani (GER)
7. Jamie Goldman (USA)
8. John Jesme (USA)

Geplaatst door:  Ruben   0 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact