Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Bikepark Groningen op de schop

 27-10-2006   05:59

De openingswedstrijd van de Strongest Of All cup in Groningen trok veel rijders en publiek. Daarmee werd een goede start gemaakt voor een geslaagd eerste wedstrijdseizoen. Zelfs bij extreem natte omstandigheden, zoals bij de Mountaincross-crossover op 3 september, bleek de baan nog zeer wedstrijdwaardig te zijn. Het parcours heeft de interesse in het 4X'en in regio Groningen flink vergroot en velen weten de weg naar het parcours dan ook naast de wedstrijden, goed te vinden.

Stichting Bikepark Groningen kijkt vooruit en heeft besloten na de nodige input het parcours op verschillende punten aan te passen. Zo worden de afzetten en landingen langer, tables worden hoger en er worden meer technische onderdelen aan de baan toegevoegd. Buiten de aanpassingen van het bestaande traject zal de baan eveneens verlengd worden. Deze verlenging van ruim vijftig meter moet voor nog meer spektakel tijdens de wedstrijden gaan zorgen.
Vanaf de tweede grote kombocht buigt de baan meer naar links af. Een nieuwe, grote table zal de rijders gaan leiden naar een step-up voor een nieuwe kombocht. Na deze kombocht volgt een recht stuk met een aantal drops waar erg veel snelheid opgebouwd kan worden. Dit is nodig om de volgende table en double te kunnen springen.

Momenteel wordt er hard gewerkt om nog vóór het inzetten van de winter de verbouwing klaar te hebben, zodat de baan voldoende ingeklonken is voor het nieuwe seizoen begint.

Geplaatst door:  DeKerfs   18 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact