Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Prijkel wint cup, Meijer Nederlands Kampioen

 22-09-2006   19:56

In grote getale kwamen de fourcrossers afgelopen weekend naar Bergschenhoek. Hier werd namelijk de finale van de Strongest Of All cup en het Nederlands Kampioenschap fourcross verreden. Het door de organisatie bestelde weer kwam op tijd aan. Hoewel de zon uitbleef was het toch droog en stoffig op de baan.

Worldcuprijders Jurg Meijer en Joost Wichman waren ook aanwezig om mee te dingen naar de nationale titel. Tijdens de trainingen lieten zij al het nodige spektakel zien maar toch waren de ogen vooral gericht op Daniël Prijkel van Team Kona Dirty-Pages. Met een ruime voorsprong in het klassement kon hem de titel Strongest Of All haast niet meer ontgaan.

Na de kwalificaties die gekenmerkt werden door een paar flinke valpartijen was het even tijd voor de dirters. Sjors van SDG Bikesports leidde de dirtjam contest waar vooral gekeken werd naar de beste en mooiste tricks. Helaas werd de dirtsessie kort onderbroken door een flinke valpartij. De EHBO was gelukkig snel ter plaatse en kon deze held zonder al te veel kleerscheuren van de dirttrack afhalen.

Verder met de te verdelen titels……

Bij de dames was er meer concurrentie dan normaal. Suzanne Jacobs, Mariëlle Jonker en Ingrid de Vries waren uiteraard weer aanwezig om nog een paar extra punten te pakken. In de halve finale kwam Jacobs zwaar ten val. Jonker en De Vries besloten af te stappen om Jacobs een helpende hand te bieden. Ook deze valpartij liep gelukkig goed af maar zorgde er wel voor dat Jonker en De Vries door konden naar de finale.
In de finale streden beide dames tegen Joyce Seesing en Chantal Bron om de eerste plek. Jonker kon het hoge tempo van Seesing net niet bijhouden. Seesing won de finale en mocht aan het eind van de dag het rood-wit-blauw aantrekken.
Jonker wist Seesing en De Vries wél voor te blijven in het Strongest Of All klassement en werd daarmee winnares van de cup.

Bij de mannen werd de eerste halve finale gestreden tussen Arthur Hommersen, Joost Wichman, Gerard Jansen en de Duitser Kai Schugk. Wichman en Schugk finishten respectievelijk 1 en 2 zodat voor hen een plaats in de finale zeker was. Jansen kwam net voor de finish zwaar ten val waardoor de tweede halve finale lange tijd uitgesteld werd. Daniël Prijkel, Jurg Meijer, Jeroen Beer en Patric de Vries moesten beslissen wie de laatste 2 plaatsen in de finaleheat gingen opvullen. Meijer pakte hier al snel de leiding terwijl achter hem Beer en Prijkel hard aan het strijden waren voor de tweede plek. Prijkel wist het uiteindelijk van Beer te winnen.

De finale bestond uit Daniel Prijkel, de Duitser Kai Schugk, Jurg Meijer en Joost Wichman. Al in de tweede bocht kwamen Meijer en Prijkel onzacht in aanraking met elkaar, waarbij het jonkie Prijkel het onderspit delfde. Jurg Meijer trok uiteindelijk aan het langste eind en vervolgens de Nationale Titel trui aan.

Floris Schurer

Uitslagen

Nederlands Kampioenschap

Heren:

Jurg Meijer
Joost Wichman
Daniël Prijkel

Dames:

Joyce Seesing
Suzanne Jacobs

Einduitslag Strongest Of All cup

Heren:

Daniël Prijkel
Jeroen Beer
Mark Willems

Dames:

Mariëlle Jonker
Joyce Seesing
Ingrid de Vries

Foto's

Geplaatst door:  Ruben   12 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact