Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Cannondale 2007 nieuwe modellen!

 28-07-2006   21:13

Heet van de persen: alle nieuwtjes voor 2007 van Cannondale! Ze pakken namelijk niet uit met alleen een eerder aangekondigde carbonnen Rush en een deels carbonnen SystemSix racefiets, maar met maar liefst 4 nieuwe mountainbike modellen!

Cannondale Perp
De Perp is het kleinere broertje van de vorig jaar gelanceerde Judge. Met 180 tot 200 mm veerweg en geschikt voor dubbelkroons- en enkelkroonsvoorvorken zoals de Rock Shox Totem. Mick Hannah reed tijdens de World Cup in Willingen al met dit frame rond!

Cannondale Rush Carbon SI
Het 300 gram lichtere carbonnen voorframe voor de Rush Carbon SI is de basis voor deze lichtgewicht marathonfiets. Ook het System Integration principe is in deze fiets verder doorgezet. Niet alleen worden het gebruikelijke balhoofd en crank/bb van Cannondale gebruikt, ook de stuur/stuurpen combinatie uit een stuk draagt bij in de tocht naar minder gewicht. Het topmodel wordt ten slotte uitgevoerd met een Lefty Carbon Speed SL, welke slechts 1235 g weegt!

Cannondale Taurine
Het volledig carbonnen Taurine frame (1250 g) legt de lat wederom een stukje hoger! Met constructiedetails bekend uit de Optimo serie, maar met nog minder gewicht, moet dit het wedstrijd frame bij uitstek worden. De achterbrug is daarbij meer als die van de Scalpel geconstrueerd, waardoor trillingen beter uitgefilterd worden en het frame nog comfortabeler zou moeten zijn!

Cannondale Caffeine
De Caffeine is een voortboorduursel op de Optimo serie, waarbij gebruik gemaakt wordt van nieuwere aluminium technologie, waardoor het frame lichter en stijver kan worden. Cannondale maakt daarbij ook sinds dit model van hydroformed buizen om het frame precies zo te kunnen ontwerpen zoals ze in gedachten hebben.

Geplaatst door:  Steelboy   6 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact