Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws World Cup #4 Mont Saint Anne - Dutch domination!

 27-06-2006   21:41

Afgelopen weekend gooiden in het Canadese Mont Saint Anne de Nederlandse deelnemers weer hoge ogen.
Tijdens de cross-county wedstrijd waren er een 11e en een 12e plaats voor respectievelijk Bart Brentjens en Bas Peters in een wedstrijd waarin Christoph Sauser eindelijk weer eens liet zien wat hij kon.

De 4X wedstrijd had echter nog wat meer Nederlands geweld in petto.

Anneke Beerten haalde redelijk op haar sloffen de finale en had door het vroegtijdig uitvallen van Jill Kintner zelfs gehoopt op de hoogste trede op het podium. In de finalerun kwam ze echter in gevecht met Tara Llanes, waar Katrina Miller dankbaar van profiteerde. Met een derde plaats liet Anneke weten tevreden te zijn, maar ze had er meer van verwacht.

Bij de heren stonden ditmaal alleen de heren Wichman en Meijer aan de start. Als reden om toch maar de oversteek te wagen, hadden ze 'punten sprokkelen' aangedragen.
De kwalificatie verliep voor beiden wat stroefjes, respectievelijk 12e en 20e. Hierdoor kwamen ze vanaf de eerste run voortdurend tegen elkaar uit. Joost hield het vol tot de 1/4 finales en werd daarmee 10e. Voor Jurg zat het eindelijk een keer mee. In het begin van het seizoen had hij nogal moeite met 'op zijn fiets blijven zitten' zoals hij zelf zei, maar in Mont Saint Anne kwam hij tot in de finale. Daar kwam hij door een aantal slimme lijnen op de tweede positie achter Prokop en dreigde deze zelfs bijna in te halen. Prokop weerstond echter kwam als eerste over de streep. Jurg werd verdient tweede en mocht zijn eerste podium dit jaar betreden! Onze zwitserse vriend Roger Rinderknecht verlengde zijn podium abonnement en werd derde.

Geplaatst door:  Steelboy   2 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact