Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Singlespeed race tijdens Bergrace te Arnhem

 08-06-2006   10:30

Zondag 11 Juni vindt in Arnhem weer de Bergrace Off Road plaats, de jaarlijkse open race voor alle mountainbike liefhebbers van Nederland. In het programma opgenomen is een start speciaal voor singlespeeders.

De geschiedenis van singlespeed tijdens de Bergrace gaat al even terug. In 2003 werd er voor het eerst het eerste NK Singlespeed verreden tijdens de 60 minuten wedstrijd, zonder medeweten van de organisatie.
In 2004 is er, nu wel in overleg met de organisatie, wederom het NK Singlespeed gehouden. Dit beviel alle partijen zo goed dat er in 2005 zelfs het Europees kampioenschap singlespeed kon worden verreden, met deelnemers uit onder andere Duitsland, België en Nederland. Al deze races werden georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Singlespeed website Singlespeed.nl.

Dit jaar is daar dus verandering in gekomen. Het team van Hans Burgrsdijk heeft het aangedurft om ook zonder de gegarandeerde inbreng van de deelnemers aan een kampioenschap een singlespeed start aan het programma toe te voegen, een unicum in Nederland!

Omdat zo’n initiatief niet eenmalig MAG zijn is het belangrijk dat alle singlespeeders van Nederland komen meedoen. Dit evenement wordt in het door velen als “mooiste MTB parcours” bestempelde Klarenbeek park gehouden. Tevens staat de Burgersdijk organisatie er om bekend altijd een perfect en bere-gezllig evenement neer te zetten. Inschrijven dus!

Inschrijven kan op de site van de Bergrace onder Bergrace Off Road, http://www.bergrace.nl/

Heb je een singlespeed maar rij je alleen toertochten? Ook dan is deze wedstrijd de ideale gelegenmogelijkheid om eens te proeven aan een wedstrijdje met gelijkgestemden. Singlespeed wedstrijden kenmerken zich in de regel door de gezelligheid en de goede sfeer voor, tijdens en na de wedstrijd, en ook hierdoor passen ze perfect in de Bergrace filosofie.

Heb je geen singlespeed maar wil je het parcours in Arnhem wel eens met 1 versnelling rijden? Het ombouwen van je geschakelde fiets is voor de gemiddelde thuis-monteur goed te doen en hoeft weinig tot niks te kosten.
Meer info over het ombouwen van je fiets vind je op http://www.singlespeed.nl .

Tot 11 Juni te Klarenbeek!

Geplaatst door:  Steelboy   2 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact