Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws World Cup Willingen round-up

 05-06-2006   21:37

Na regen komt zonneschijn. Dat hielt men zich in Willingen ook al jaren voor, maar keer op keer draaide het Bikefestival uit in een grote blubberpartij. Zo niet dit jaar. Was het op donderdag nog bar en boos en leek het nooit meer zomer te worden in het Duitse Sauerland, op vrijdag brak de zon door en bleef het zowaar droog. Dit jaar was het Wereldbeker circus alleen voor de downhill en 4-Cross disciplines neer gestreken in Willingen.

4-CrossMet maar liefst 4 Nederlandse heren die zich gekwalificeerd hadden voor de 4X finales en 1 Nederlandse dame (Anneke Beerten, Suzanne Jacobs kwalificeerde helaas net buiten de eerste 16), beloofde het een mooie zaterdagavond te worden. Anneke had een enigzins teleurstellende 4e kwalificatietijd en moest al in de halve finales tegen Jill Kintner rijden. Verrassend genoeg won ze deze heat voor Kintner, als ze dit trukje kon herhalen in de finales, dan stond een herhaling van vorig jaar op het programma. De finale verliep tussen Jill Kintner, Anneke Beerten, Katrina 'The Killer' Miller en Tara Llanes. Kintner maakte haar favorietenrol waar en won voor Miller, Llanes en Beerten de finale.

Bij de heren had Joost Wichman zich op een derde plaats gekwalificeerd, dit schepte al hoge verwachtingen! Teamgenoot Jurg Meijer was als 12e gekwalificeerd, Ewoud Stam als 32e, Nederbelg Nico Vink als 42e en Daniel Prijkel als 48e.
Uit dat rijtje ging na de eerste heat alleen Nico Vink niet door, ondanks dat liet de showman nog wel even een x-up zien op een van de dubbels. De 1/8 finales betekende het einde voor zowel Daniel Prijkel als Ewoud Stam, die beiden in een heat zaten met Michael Prokop en Dan Atherton. Jurg Meijer moest in de halve finales helaas 2 man voor laten gaan en wist met de kleine finale uiteindelijk 6e te worden.
Joost Wichman was de man van de dag. Na alle heats redelijk makkelijk door te komen, stond hij in de finale met Prokop, Roger Rinderknecht en Jared Graves. Prokop nam de kopstart, maar Graves speelde het slim, in de eerste bocht koos hij een ruimere lijn om zo Wichman voorbij te kunnen steken en direct achter Prokop te komen. In de voorlaatste bocht zaten alle vier rijders nog zowat op elkaars wiel, Graves stak in die bocht Prokop voorbij. Die kwam op zijn beurt moeilijk uit, waardoor Wichman en Rinderknecht kans zagen hem voorbij te rijden. Joost Wichman probeerde op de rhythm sectie met zijn BMX techniek Graves nog bij te halen, maar uiteindelijk scheelde het een half wiel in het voordeel van Graves op de finish. Een verdiende eerste overwinning voor Jared Graves, met een tweede plaats voor Wichman, waar hij meer dan tevreden mee naar huis keerde.DownhillDankzij het goede weer was de downhill track dit jaar goed te rijden. Bij de dames vielen een goede kwalificatie van Emmeline Ragot en Marielle Saner op. In de finale run werd de strijd echter gestreden tussen Sabrina Jonnier en Tracy Moseley, waarbij de laatste uiteindelijk aan het langste eind trok. Het scheelde echter maar 0.28 seconden. Rachel Atherton werd derde. Anneke Beerten mocht met een uiteindelijke 7e plaats meer dan tevreden zijn.

Bij de heren lag de strijd open, Steve Peat, Gee Atherton, Greg Minnaar, Chris Kovarik, Cedric Gracia, Nathan Rennie, Mick Hannah, allemaal kanshebbers op een podium. Allemaal leken ze er voor te gaan, weinig show van de heren die voor de snelste tijd gingen. Sam Hill viel wat tegen met een uiteindelijk 14e plaats. Ook Mick Hannah had niet zijn dag en eindigde op de 11e plaats. De Engelsman Gee Atherton liet zien dat hij bij de besten van de wereld hoort en eindigde net als zijn zusje op de derde plaats. Greg Minnaar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in een oppermachtige Steve Peat, die zijn optreden in Fort William hiermee ruimschoots compenseerde.Resultaten:

4-Cross
Dames:
1 Jill Kintner
2 KAtrina Miller
3 Tara Llanes
4 Anneke Beerten

Heren:
1 Jared Graves
2 Joost Wichman
3 Roger Rinderknecht
6 Jurg Meijer
21 Ewoud Stam
32 Daniel Prijkel

Downhill
Dames:
1 Tracy Moseley
2 Sabrina Jonnier
3 Rachel Atherton
7 Anneke Beerten

Heren:
1 Steve Peat
2 Greg Minnaar
3 Gee Atherton

Geplaatst door:  Steelboy   58 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact