Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Fort William World Cup 4-cross

 31-05-2006   22:11

Het 4-cross parcours in Fort William is met een lengte van 240 meter en een gemiddelde tijd van 25 seconden voor een run vrij kort en snel te noemen. Het bevat wel alle elementen die de sport zo spectaculair maken: Tables, doubles, step downs, drop downs en ook een dubbele double achter elkaar. Deze laatste noemen de Schotten Lumpy Bumpy en zorgde tijdens de wedstrijden voor veel actie. Ondanks al deze hindernissen viel de beslissing van de wedstrijd vaak al in de eerste bocht. De rijders komen hier met hoge snelheid aan en moeten dan een erg krappe bocht nemen, wie hier als eerste uitkomt maakt veel kans om bij de eerste twee te zitten.

Snelste bij de kwalificatie voor de heren was Michal Prokop gevolgd op een halve seconde door Kamil Tatarkovic. De derde kwalificatietijd was voor Cedric Gracia. Beste Nederlander was Jurg Meijer op de elfde plek. Bij de dames was het Jill Kintner die de beste tijd neerzette en Anneke Beerten werd tweede. Dit beloofden spannende wedstrijden te worden.

Joost Wichman had als eerste Nederlander aan de start een goede run en kwam als eerste over de finish. De ronde daarna was Bas de Bever aan de beurt maar helaas zat hij niet bij de eerste twee. Daniel Prijkel had in zijn heat niet zo’n snelle start en lag derde. Voor de laatste bocht wist hij op de tweede plek te komen en volgde Jared Graves. Maar met de finish in zicht schoof zijn achterwiel weg en kwam hij ten val, over en uit.
Jurg Meijer had al evenmin veel geluk, hij crashte met twee anderen in de eerste bocht. Daarna was het snel zijn fiets zoeken maar het was al te laat om bij de eerste twee te zitten.
In de tweede heat voor Joost Wichman werd hij klem gereden waardoor ook hij strandde en niet verder kwam dan de 1/8e finale.
In de finale was Michael Prokop de concurrentie te snel af met zijn strakke lijnen. Brian Lopes moest ook zijn meerdere erkennen in Prokop en Chris Kovarik werd verrassend derde. De vierde plek was er voor de Fransman Mickael Deldycke.

Anneke Beerten had een goede eerste heat en mocht door naar de halve finale. Direct na de start wou ze de eerste bocht krap binnendoor nemen alleen had ze teveel snelheid. Hierdoor moest ze vol in de remmen om niet op haar tegenstanders in te rijden en nam ze uiteindelijk de bocht te krap en kwam ze aan de verkeerde kant van de parcoursvlag uit. Pech voor Anneke maar er zat nog wel een kleine finale voor haar in. Hierna werdt ze overall zesde.

In de dames finale werd het de favoriet Jill Kintner nog lastig gemaakt door de Tsjechische Jana Horakova. Pas op de finishlijn was Kintner zeker van haar overwinning, maar ze had er hard voor moeten strijden dit keer. De derde plek was voor Tara Llanes en vierde werdt Katrina Miller.Foto's: Coen de Jongh

Geplaatst door:  Ruben   8 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact