Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Podium voor Brentjens in Fort William

 30-05-2006   23:00

De cross country wedstrijden van de wereldbeker in het Schotse Fort William werden verreden over de Witch's trail. Deze vaste route is vrij technisch met veel rotspartijen, steile afdalingen en paden gemaakt van planken. Tezamen met de vele regenbuien maakte dit er een zware wedstrijd van. Het parcours is met 9,4 kilometer vrij lang. Dit zal voor de wereldkampioenschappen ingekort worden tot 6 kilometer om het aantrekkelijker te maken voor het publiek.

Tijdens de opstellen voor de start van de dames wedstrijd waren er tussen de regenbuien door een paar zonnestralen te bekennen. "Zon!, geniet ervan zolang het duurt!", riep Sabine Spitz. En gelijk had ze, na de start van de wedstrijd was het vooral veel regen wat ze kregen te verduren. Gunn-Rite Dahle pakte even de leiding na de start maar moest deze direct weer afstaan doordat ze een lekke band kreeg. Hierdoor verloor ze zes minuten op de rest van het veld en moest achter aansluiten. Marie-Helene Premont en Nina Göhl namen de leiding en de inhaalrace van Dahle kon beginnen. En dat deed ze want na een ronde had ze het grootste deel van de rijdsters alweer gepasseerd. De eerste plek wist ze niet meer te pakken want Göhl kwam als eerste over de finish gevolgd door Premont en de Russin Irina Kalentieva. Maar en plek op het podium zat er nog wel in want ze werd uiteindelijk vierde. Beste Nederlandse was Ariëlle van Meurs op de 36e plek.

Ook bij de heren zat het weer niet mee en moesten ook zij een groot deel van de wedstrijd in de regen rijden. Bij de start was het Julien Absalon die goed weg was en ook Bart Brentjens kwam goed weg. Na één ronde was er een kopgroep gevormd met daarin o.a. Absalon, Brentjens, Christoph Sauser, Jose Antonio Hermida en ook Jelmer Pieterma. Absalon en Hermida namen de koppositie en liepen steeds verder uit op de rest van het veld. Brentjens wist in de volgende ronden steeds verder naar voren te komen en kreeg hiermee zicht op een plek op het podium. Absalon en Hermida wisten hun voorsprong vast te houden en finishten als eerste en tweede. De derde plek ging naar de Zwitser Florian Vogel. Brentjens reed een zeer verdienstelijke vierde plek. Tweede Nederlander was Rudi van Houts welke als 32e over de finish kwam.Foto's: Coen de Jongh

Geplaatst door:  Ruben   2 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact