Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws World Cup Spa-Francorchamps

 25-05-2006   09:25

Het leek erop dat de weergoden het het afgelopen weekend vooral gemunt hadden op de Ardennen, want het parcours op en rond het circuit van Spa-Francorchamps waar de derde wereldbekermanche van seizoen gehouden werd, leek meer op een ontplofte hopjesvlafabriek dan op een cross-country parcours.

Nadat zaterdag de ronde al aan de tand gevoeld was door de dames en heren masters en junioren mochten, na enkele aanpassingen aan het parcours, zondagochtend de dames proberen hun mountainbike door de drek te duwen. Dat lukte, hoe kan het ook anders, Gunn-Rita Dahle het beste waarmee ze na de winst in Curacao en Madrid een loepzuivere hattrick scoorde. Alleen de strijd om de tweede plaats was eigenlijk interessant. Deze keer was het de Russische teamgenote van Dahle, Irina Kalentieva, die deze podiumplek voor zich opeiste.
Derde, op ruim 3 minuten van de winnares werd de Canadese Marie-Hélène Premont.

's Middags was het de beurt aan 270 heren voor hun wedstrijd. De Zwitser Ralph Näf nam bij de start meteen het heft in handen en stond de koppositie gedurende de eerste 4 ronden niet meer af. Tot op dat moment had wereld- en olympisch kampioen Julien Absalon nog geen trap teveel gedaan en reed weg bij mede achtervolger José Antonio Hermida (Spa). Bij Näf gekomen was het voor Absalon een kwestie van erop en erover. De Fransman soleerde vervolgens met ogenschijnlijk veel gemak naar de finish voor zijn tweede opeenvolgende wereldbekerzege van het seizoen. Hermida wist nog voorbij te gaan aan Näf en eindigde zo als tweede op slechts 27 seconden van de winnaar. Ralph Näf vervolledigde de top drie. Thuisrijder Filip Meirhaeghe verraste met een vierde plek voor zijn landgenoot Roel Paulissen die in het gevecht om de vijfde plaats, met ploeggenoot Bart Brentjens, aan het langste eind trok.

Zowel Gunn-Rita Dahle als Julien Absalon verstevigden met hun overwinningen de leidende positie in de wereldbeker.

Uitslagen:

Dames

1. Gunn-Rita Dahle
2. Irina Kalentieva
3. Marie-Hélène Premont
4. Sabine Spitz
5. Lene Byberg
33. Laura Turpijn


Heren

1. Julien Absalon
2. José Antonio Hermida
3. Ralph Näf
4. Filip Meirhaeghe
5. Roel Paulissen
6. Bart Brentjens
Tekst: Jos Schurer
Foto's: Floris Schurer

Geplaatst door:  DeKerfs   1 reactie

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact