Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Strongest of all Cup 1 Groningen

 09-05-2006   08:15

Afgelopen zondag werd de eerste van vier fourcrosswedstrijden om de 'Strongest of All' cup en tevens de openingswedstrijd op het spiksplinternieuwe parcours van de stichting Bikepark Groningen verreden op de Kardingeheuvel in Groningen.
Onder een stralende zon en met een tikkeltje teveel wind genoot het in grote getale toegestroomde publiek van de spectaculaire wedstrijden.

Vertegenwoordiger van de gemeente Groningen Jelle Zwart opende met voorzitter Floris Schurer het parcours middels het doorknippen van het lint en het vervolgens af te dalen. Beneden aangekomen werd een door de gemeente ter beschikking gestelde cheque met een waarde van 1500 euro overhandigd aan de stichting.

Na de kennismaking met dit nieuwe, uitdagende en spectaculaire parcours begonnen maar liefst 70 rijders aan de kwalificaties. Hiervan mochten 64 rijders deelnemen aan de races wat uiteindelijk leidde tot een finale waarin Koen van Valkenhoef uit Soesterberg nét voor Daniël Prijkel (Oss) aan het langste eind trok en zich tot winnaar mocht laten kronen van deze Groningse primeur. Jeroen Beer werd derde. 'Local hero' Gert Tholen was slecht weg bij de start en liet zich bij een ultieme poging naar voren te komen verschalken waardoor hem de vierde plek ten deel viel.

Suzanne Jacobs uit Hilversum was bij de dames de snelste. Zij liet in de finale de Groningse Mariëlle Jonker achter zich. Oud-Groningse Marieke Brinks nam de derde prijs in ontvangst.


De uitslagen:

Heren
1. Koen Valkenhoef
2. Daniël Prijkel
3. Jeroen Beer
4. Gert Tholen

Dames
1. Suzanne Jacobs
2. Mariëlle Jonker
3. Marieke Brinks
4. Dorine Oosterlee

De volledige uitslagen zijn te vinden op http://www.bikefestival.nl

Geplaatst door:  Steelboy   25 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact