Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Beerten en Vink succesvol tijdens Sea Otter

 10-04-2006   21:32

De Sea Otter Classic, in Monterey USA, is traditiegetrouw een van de eerste grote mountainbike wedstrijden van het seizoen. Niet alleen voor de rijders is dit een uitdaging maar ook voor de fabrikanten. Onder andere Sram, Shimano, Giant, Merlin en Trek presenteerden hun nieuwe producten aan het publiek.

Anneke Beerten liet ons uit een regenachtig Monterey weten hoe het haar verging tijdens haar wedstrijden.
Haar eerste wedstrijd was de dual slalom, hiervan was vooral het onderste deel van het parcours erg modderig. In de halve finale gleed dan ook haar achterwiel weg waardoor ze uiteindelijk als vierde eindigde.
Het downhill parcours was voor de wedstrijd gelukkig al een stuk droger geworden waardoor Anneke alles kon geven.

Na een zeer snelle run wist alleen Tracy Moseley Anneke voor te blijven op slechts één seconde voorsprong. Een zeer mooie tweede plaats voor Anneke dus.
Bij de 4-cross discipline wist Anneke met haar nieuwe Specialized P3 in de finale te komen. Hierbij kon ze net niet de ideale lijn pakken en moest ze over de zachtere delen van het parcours. Ze wist daarbij van de vierde naar de derde plek te komen en daarmee te finishen.
Alles bij elkaar genoeg om als eerste te eindigen over alle ‘gravity’ onderdelen, een prachtig begin van het seizoen, het seizoen wat vorig jaar voor haar niet zo mooi eindigde met een val op het starthek tijdens de wereldkampioenschappen.

De tweede verassing was voor de Belg Nico Vink. Nico wist als achtste te eindigen net achter Nathan Rennie. De overwinning ging naar Jared Graves.
De overall winnaar van de 'gravity' onderdelen bij de heren werd Cedric Gracia.

Bekijk de volledige resultaten op: http://www.seaotterclassic.com/2006/results_list.htm

Product nieuwtjes:

Geplaatst door:  Ruben   17 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact