Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 

  [nieuws] Fietsen en rennen voor de redders van de KNRM ZoekenZoeken

Plaats reactie    Dirty Pages forum index -> Nieuwsberichten reacties
Auteur Bericht
Ruben
Forumbeheerder


Geregistreerd op: 1-1-1970
Berichten: 2125

BerichtGeplaatst: Di Dec 09, 2014 10:19 pm    Onderwerp: [nieuws] Fietsen en rennen voor de redders van de KNRM Reageer met quote

Op zaterdag 13 december 2014 gaat de 6e KNRM West Coast Challenge van start, een uniek duursportevenement langs de kust van Nederland. Twee personen met één fiets lopen en fietsen afwisselend om fondsen te werven voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

De West Coast Challenge is een eendaagse run bike run. Een team van twee man/vrouw krijgt de uitdaging gezamenlijk met één fiets de afstand van Hoek van Holland naar Den Helder (of andersom) op eigen kracht af te leggen. Door afwisselend hard te lopen en te fietsen moet het team de passende mix van snelheid en duurvermogen vinden om deze enorme afstand af te leggen. De West Coast Challenge wordt gedaan met een zo gunstig mogelijke windrichting. Twee dagen voor de wedstrijd wordt bepaald in welke richting er gelopen en gefietst gaat worden. De totale afstand voor de Hele Challenge bedraagt 130 kilometer, de route loopt vrijwel volledig over het strand.
Naast de sportieve uitdaging staat de West Coast Challenge in het kader van de fondsenwerving voor de KNRM. Dat gebeurt door een deel van de inschrijfgelden beschikbaar te stellen en daarnaast worden de deelnemende teams gestimuleerd om aanvullende sponsorgelden bij te dragen via knrm.geef.nl

Half
Om deelname aan de West Coast Challenge ook voor iets minder doorgewinterde atleten mogelijk te maken wordt ook de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan de halve Challenge, waarbij de tweede helft van het parcours van de hele Challenge wordt afgelegd. Andere mogelijkheid is om een estafette te doen met twee koppels, die gezamenlijk de Hele Challenge afleggen. Tussen IJmuiden en Wijk aan Zee worden de deelnemers aan de hele Challenge en de estafette door reddingboten van de KNRM overgezet. De ondersteuning tijdens de route wordt eveneens verzorgd door de KNRM.
Door de GPS-transonders is het ook voor de thuisblijvers leuk om de WCC te volgen en op gezette tijden op te duiken langs de route. De sporters zijn via een GPS-transponder op de fiets te volgen via de website www.westcoastchallenge.nl.

Op donderdag 11 december, uiterlijk om 10.00, wordt de looprichting en daarmee dus de startplaatsen en de finishplaats door de organisatie bekend gemaakt.
De start is om 05:00 uur ’s ochtends in Hoek van Holland bij het KNRM reddingstation aan de Stationsstraat 25 òf bij het KNRM reddingstation aan de Bevesierweg 5 in Den Helder. Ergens rond 10:00 uur verwacht de organisatie de doorkomst van de eerste teams op de hele afstand rond het Noordzeekanaal. De deelnemende teams aan de halve afstand starten eveneens om 10:00 uur bij strandpaviljoen Sea You, Reyndersweg 2 in Velsen Noord of Paviljoen Noordzee, Kennemerstrand 178 1976 GA IJmuiden òf Sea You, Reyndersweg 2, 1951 LA, Velsen Noord.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de bikes van deze gebruiker
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie    Dirty Pages forum index -> Nieuwsberichten reacties
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Forum powered by phpBB © 2000-2007 phpBB Group
© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact