Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 

  [nieuws] MTBSO moet bikers verenigen ZoekenZoeken

Plaats reactie    Dirty Pages forum index -> Nieuwsberichten reacties
Auteur Bericht
Ruben
Forumbeheerder


Geregistreerd op: 1-1-1970
Berichten: 2125

BerichtGeplaatst: Do Mei 02, 2013 6:47 pm    Onderwerp: [nieuws] MTBSO moet bikers verenigen Reageer met quote

De mountainbikesport kent vanaf nu voor het eerst een wereldwijde, overkoepelende belangenorganisatie waarin elke discipline binnen de MTB-sport gehoor vindt. De Mountainbike Sport Organization (MTBSO) beoogt een thuis te zijn voor iedereen die binnen de sport actief is en bevredigt hiermee naar eigen zeggen een steeds groter wordende behoefte.Aanleiding voor de oprichting is de toenemende onvrede onder mountainbikers over de handelswijze en steeds strikter wordende regelgeving van wereldwielerbond UCI. De welbekende druppel was het besluit van de bond dat UCI-rijders vanaf volgend seizoen niet langer mogen deelnemen aan niet aan de UCI gerelateerde evenementen. Een doorn in het oog, meent oprichter, fervent biker en professional binnen de mountainbike-industrie Maarten Essers. “Veel fietsers die binnen bijvoorbeeld de crosscountry- en downhill-competities actief zijn, nemen zo nu en dan deel aan endurotochten of andere evenementen. Dit doen ze voor hun plezier of als training. Disciplines als de enduro worden niet door de UCI erkend, waardoor deze rijders een belangrijk deel van hun vrijheid verliezen. Bovendien interpreteren wij deze nieuwe regel als een poging van de UCI om meer inkomsten te genereren. Evenementen die toch bekende rijders willen strikken, worden hiermee namelijk gedwongen zich aan te sluiten bij de UCI en daaraan hangt natuurlijk een prijskaartje. Het behoeft weinig verdere uitleg dat hiermee voor de doorgaans aan vrijheid hechtende mountainbikers een stuk plezier als sneeuw voor de zon verdwijnt.”De MTBSO is volgens Essers echter niet in het leven geroepen om tegen de schenen van de gevestigde orde te schoppen. “Zeer zeker niet. Wij willen een alternatief bieden. We zijn een organisatie zonder winstoogmerk en hebben ons ten doel gesteld de sport te steunen en helpen ontwikkelen waar we kunnen. Dat is onze missie. De mountainbikesport is inmiddels dermate groot dat het een eigen organisatie verdient. Een overkoepelend orgaan, waarin voor elke discipline plek is. Wij gaan vanuit die positie graag met iedereen om de tafel zitten om de belangen van mountainbikers te behartigen.”
Hoewel de MTBSO zijn oorsprong vond in Nederland, heeft de organisatie direct zijn vleugels uitgeslagen. “In eerste instantie via Facebook”, vervolgt Essers. “De plannen lagen al klaar, maar voordat je het echt definitief maakt, is het altijd goed om je doelgroep te polsen. Onze Facebook-pagina (MTBSO) genereerde binnen drie weken al meer dan 3000 likes en dat is wat mij betreft een teken aan de wand. Maar, het zou niet goed zijn als we de behoefte aan de MTBSO alleen zouden baseren op onze populariteit op Facebook. We hebben inmiddels enkele kopstukken uit de mountainbikewereld en heel wat fietsers aan onze kant weten te krijgen. Zij bevestigen de noodzaak van een organisatie als de onze en steunen ons waar ze kunnen. Van Australië tot aan de VS. Onze website is om die reden meertalig.”

De MTBSO zal zich in eerste instantie toeleggen op belangenbehartiging en het verlenen van steun aan organisaties van wedstrijden en evenementen. Individuen of groepen die binnen hun omgeving iets voor de sport willen betekenen, kunnen er ook terecht. Een lidmaatschap biedt leden onder meer 10 procent korting op de toegang tot bikeparken en het boeken van MTB-reizen. “De mate waarin we onze stempel op de sport kunnen drukken, is mede afhankelijk van het aantal leden en sponsoren. We laten alle inkomsten terugvloeien naar de sport. Steun kan op vele manieren plaatsvinden. Zo gaan we een ‘open source’ service leveren aan organisatoren van wedstrijden en evenementen. Zij kunnen bij ons draaiboeken krijgen of advies inwinnen en dat moet onder meer leiden tot wereldwijde kennisuitwisseling. In bepaalde gevallen verlenen we ook financiële steun. In alles wat we doen staan de behoeften van mountainbikers centraal. Zo bevat een lidmaatschapspas ook medische informatie en contactgegevens die van belang kunnen zijn na een valpartij. Daarnaast gaan we competities oprichten/steunen, rankings opzetten en worden alle relevante events gratis op onze website gepubliceerd. Uiteraard staat nog veel meer op stapel, maar daarvoor vragen we nog even geduld. Het belangrijkste is dat we er nu zijn. We support our sport!”

MTBSOMeer over het MTBSO lidmaatschap in dit topic van Maarten.

Foto's: Van Bommel Affordable Media
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de bikes van deze gebruiker
Gekke EssersGeregistreerd op: 22-7-2009
Berichten: 109

BerichtGeplaatst: Do Mei 02, 2013 9:26 pm    Onderwerp: Reageer met quote

GRATIS Solid Blade AM Elite !!!

In samenwerking met MTBSO's sponsor Reverse Components krijgen de eerste 300 leden een gratis chainstay protector. Deze ontvangt men samen met het lidmaatschap pasje (welke recht geeft op 10% korting bij alle partners) en de stickers.

Maar om het succes te vieren doen we er nog een schepje bovenop:

Onder de eerste 1.000 leden verloten we een Solid Blade AM Elite 2013. Het gelukkige lid ontvangt deze dus GEHEEL GRATIS!!!

Dus zelf snel lid worden en deel dit bericht voor vrienden die je een gratis top bike zou gunnen:

En hier kun je je aanmelden.
_________________
Greetz, Maarten


-----__o
---_\ <,
--(_)/(_)

"Don't go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail."

A. Einstein
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de bikes van deze gebruiker
Flip van VeenGeregistreerd op: 23-1-2011
Berichten: 2883
Woonplaats: Elburg

BerichtGeplaatst: Do Mei 02, 2013 9:51 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Alleen paypal?
_________________
What goes up must come down(hill)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de bikes van deze gebruiker
Gekke EssersGeregistreerd op: 22-7-2009
Berichten: 109

BerichtGeplaatst: Vr Mei 03, 2013 6:46 am    Onderwerp: Reageer met quote

Flip van Veen schreef:
Alleen paypal?


Onderaan de betaal pagina, na Paypal stukje, heb je ook de optie per bank middels automatische incasso te betalen. Hier de link naar de betaalpagina. Het formulier moet je uitprinten en invullen. Je kunt het dan per post opsturen of scannen en mailen.
_________________
Greetz, Maarten


-----__o
---_\ <,
--(_)/(_)

"Don't go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail."

A. Einstein
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de bikes van deze gebruiker
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie    Dirty Pages forum index -> Nieuwsberichten reacties
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Forum powered by phpBB © 2000-2007 phpBB Group
© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact