Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 

  [special] Dirty Pages viert 10-jarig jubileum ZoekenZoeken

Plaats reactie    Dirty Pages forum index -> Nieuwsberichten reacties Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
Ruben
Forumbeheerder


Geregistreerd op: 1-1-1970
Berichten: 2125

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 12:02 am    Onderwerp: [special] Dirty Pages viert 10-jarig jubileum Reageer met quote

Dirty Pages bestaat 10 jaar en dat mag gevierd worden! Ooit begonnen als een hobby is de site uitgegroeid tot een druk bezochte website vóór en dóór mountainbikers.

Opvallend is dat er veel leeftijdgenoten zijn. Dit jaar bestonden ook sites als nu.nl en marktplaats.nl 10 jaar. Het internet zoals we dat nu kennen bestaat nu zo’n 20 jaar en vanaf 1993 is internet in Nederland ook thuis beschikbaar dankzij xs4all. Als je het zo bekijkt dan waren we er vroeg bij.

Het komende jaar zullen we de verjaardag van Dirty Pages samen met jullie vieren met allerlei acties op de site!

Van hobby tot professionele website

Dirty Pages is ooit begonnen als creatief project van Ruben. In het begin was er op de site informatie te vinden over mountainbiken, met de jaren is dit uitgegroeid tot de website zoals jullie dit nu kennen. In 1999 kon je op Dirty Pages terecht voor mountainbike nieuws, vaste routes, links en de populaire afdeling met fietsen van bezoekers, ‘bikes’ geheten. Dit alles begon zo goed te lopen dat er een jaar later eigen domein is aangevraagd: dirty-pages.nl.

De eigen domeinnaam bood veel extra mogelijkheden. Zelfs Google stond in die tijd nog in de kinderschoenen dus met een eigen domein kon de site beter worden onthouden en gevonden. Ook qua webtechniek was er meer mogelijk geworden en werd er in 2001 begonnen met een forum voor bezoekers. Dit bleek een overweldigend succes te zijn. Binnen een week werden er tientallen nieuwe onderwerpen gestart met daarop totaal rond de 1000 reacties. Later is er ook met een chatroom geëxperimenteerd. Het bezoek hiervan bleek uiteindelijk niet constant genoeg om hier mee door te gaan.

Uit de hand gelopen

Hobby’s zijn er om uit de hand te lopen en dat is met Dirty Pages ook zeker gebeurd. Er werden op het laatst zoveel fietsen opgestuurd voor de rubriek bikes dat dit niet meer bij viel te houden.

Ook de bezoekersaantallen bleven maar groeien en daardoor is de site meerdere malen verhuisd van webhosting aanbieder omdat het weer te groot was geworden. Hierdoor waren de kosten ook niet meer als een hobby te verantwoorden en werden er advertenties op de site geïntroduceerd om inkomsten te genereren.

Het aantal leden op het forum bleef flink groeien en bij enkel discussiëren bleef het allang niet meer. Er werden ontmoetingen georganiseerd tussen leden in de vorm van meetings. Zo was er regelmatig ergens een toertje in Nederland en trof men elkaar buiten de grenzen ook. Wie herinnert zich nog bijvoorbeeld de trip naar het bikepark in Todnau of het vijverke van Plons?


Dirty Pages 1.0

De one-men-show formule van Ruben bleek niet echt goed meer te combineren het grote aantal bezoekers dus kwam er hulp op diverse fronten. Zo zijn er op het forum beheerders (moderators) geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat de sfeer goed bleef en is er een redactie gevormd om ook voor een constante stroom aan artikelen te gaan zorgen. Jeroen stortte zich vanuit zijn achtergrond op de meer technische artikelen en Coen gebruikte zijn jarenlange kennis en kunde van fotografie om ook dit professioneler aan te gaan pakken.


De tests van Dirty Pages van de afgelopen 10 jaar

Naast reguliere nieuwsartikelen kwamen er toen ook veel meer tests van producten en uitgebreide wedstrijdverslagen op de website. Later werd dit aangevuld met uitgebreide specials. Zo werd de Sram X.O als een van de eerste tests onder de loep genomen en werden de Be One Woodbumble en Cannondale F600 SL aan de tand gevoeld. In 2003 werd het WK in Lugano door een delegatie van Dirty Pages bezocht, gevolgd door de WK's van Les Gets en Livigno.


Wedstrijdteam

Om Dirty Pages ook bekender te maken in de wedstrijdwereld is er in 2005 in samenwerking met Kona het Kona – Dirty Pages mountainbiketeam opgericht. Binnen het team krijgen veelbelovende rijders de kans om zich nog verder te ontplooien. Twee vliegen in één klap dus. Inmiddels is het team volledig zelfstandig onder de naam Dirty Pages Racing. Dit alles met enkele fraaie highlights zoals de internationale deelname van Michael aan de Wereld Beker 4-Cross in Mont Saint Anne en Bromont te Canada, de diverse podiumplaatsen voor Mirre, Klara, Kiona en Bas en natuurlijk de selectie voor het WK Marathon van Mirre afgelopen augustus.

Dirty Pages 2.0

De meest zichtbare verandering was wel de complete vernieuwing van de website in 2007. De voorpagina heeft een meer portal-achtige indeling gekregen. Daarbij is ook de vormgeving en inhoud van de website drastisch aangepakt. Ook het nieuwe logo wat al enige tijd in gebruik was is toen opgenomen in het nieuwe ontwerp. Om een duidelijkere scheiding te creëren tussen uitgebreide tests en kortere productbeschrijvingen is de nieuwe rubriek spotlight geïntroduceerd. Ook is toen de weblog van het team volledig geïntegreerd in de website.


De specials van Dirty Pages van de afgelopen 10 jaar

Veranderend landschap

Het mountainbiken landschap zelf is in de afgelopen 10 jaar sterk veranderd, en dan hebben we het niet over de bomen in het bos! In de tijd dat Dirty Pages is begonnen is de mountainbikesport wel het meeste veranderd in het ongeveer 40 jaar bestaan. We gingen van dual slalom naar fourcross, volledig geveerde mountainbikes en schijfremmen zijn volledig geaccepteerd en er bestaat nu ook zoiets als singlespeeden met 29” wielen. We hebben veel nieuwe producten en technieken mogen verwelkomen, denk aan lichtgewicht carbon frames, platform demping, gearbox versnellingen en de traditionele derailleur is aangekomen bij 10 speed.

Het aantal vaste routes is van slechts enkele tientallen uitgegroeid tot dik over de honderd in Nederland. Bikeparks zijn nu overal in Europa te vinden en zelfs in Nederland ontstaan hier steeds meer mogelijkheden in, kijk alleen al naar het Bikepark in Groningen en de vele dirt banen.

Bedankt

Dirty Pages is van een hobby website een ontmoetingspunt geworden voor mountainbikers. De site is niet alleen een nuttige informatiebron maar ook de basis voor nieuwe contacten en vriendschappen. Iets waar we erg trots op zijn en waarvoor we het ook allemaal doen. Iedereen door de jaren heen bedankt voor de bijdrage aan het succes van Dirty Pages. Als dank willen we het 10 jarig bestaan de komende tijd met jullie vieren in de vorm van leuke acties en uitbreidingen op de website!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de bikes van deze gebruiker
Tall Boy BramGeregistreerd op: 31-3-2004
Berichten: 1488

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 12:18 am    Onderwerp: Reageer met quote

DP is dus naast Steelboy & Dedwergs toch ook nog Ruben? Ik dacht dat die al lang was uitgekocht door jut & jul.

Maar leuk om te lezen dat Ruben nog steeds alive & kicking is!

DP, ik kom er al een tijdje en was nog niet van plan weg te gaan.

Op naar de volgende 10 jaar!

Proficiat!

TBB
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de bikes van deze gebruiker
JeroenKGeregistreerd op: 27-3-2006
Berichten: 554

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 7:24 am    Onderwerp: Reageer met quote

Ga zo door!!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de bikes van deze gebruiker
mechanicienGeregistreerd op: 10-7-2001
Berichten: 778

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 7:28 am    Onderwerp: Reageer met quote

Post er niet vaak meer, maar surf vrijwel dagelijks even naar de site om te kijken of er nog wat leuke info is te vinden. Aan de makers, hulde! Keep up the good work!!
_________________
Places you have to ride:
Whistler
Finale ligure
Are bikepark
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de bikes van deze gebruiker
BOSSGeregistreerd op: 4-10-2002
Berichten: 5522
Woonplaats: Alkmaar

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 7:52 am    Onderwerp: Reageer met quote

Tijd voor een feessie/meeting met bier & BBQ????

dusssssssss©
_________________
DE site
MTB in Noordwest NL?->MTB Noordwest 9
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage Bekijk de bikes van deze gebruiker
SmussGeregistreerd op: 25-9-2006
Berichten: 153
Woonplaats: Eindhoven

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 8:46 am    Onderwerp: Reageer met quote

Gefeliciteerd en ga zo door idd.!!!

BOSS schreef:
Tijd voor een feessie.....


mmhh, interessante gedachte....
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de bikes van deze gebruiker
JJ
Forumbeheerder


Geregistreerd op: 8-1-2002
Berichten: 7292
Woonplaats: Amersfoort

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 9:12 am    Onderwerp: Reageer met quote

Gefeliciteerd! en laten we inderdaad ergens een feestje doen. Dan kunnen we ook eens zien hoe die Ruben er nou in het echt uit ziet Smile

Smile
_________________
Singlespeed Central: Singlespeed, 29-ers and more!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage Bekijk de bikes van deze gebruiker
bettesGeregistreerd op: 2-2-2002
Berichten: 2947

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 9:25 am    Onderwerp: Reageer met quote

JJ schreef:
Dan kunnen we ook eens zien hoe die Ruben er nou in het echt uit ziet Smile


Ik denk aan termen: noorse god, master of the universe...

greetz
bettes
_________________
Life is so much easier when you roll up with your pimp ride and people already know you can't ride... No need to prove yourself and chill!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de bikes van deze gebruiker
De Lars CuevasGeregistreerd op: 18-10-2002
Berichten: 1023

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 9:52 am    Onderwerp: Reageer met quote

gefeliciteed!

ik mis roltoetersmilies... Very happy
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de bikes van deze gebruiker
Jean-PierreGeregistreerd op: 21-9-2007
Berichten: 3137
Woonplaats: Cuijk

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 9:52 am    Onderwerp: Reageer met quote

Yeah, proficiat!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de bikes van deze gebruiker
sneeuwpopGeregistreerd op: 13-6-2006
Berichten: 1843
Woonplaats: GRUNN

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 9:59 am    Onderwerp: Reageer met quote

JJ schreef:
Dan kunnen we ook eens zien hoe die Ruben er nou in het echt uit ziet Smile


Zoekt en gij zult vinden, hij heeft zichzelf ook ergens tussen de 'specials' geplaatst Wink
_________________
“Its amazing how the World begins to change through the eyes of a cup of coffee!!”
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de bikes van deze gebruiker
rolfGeregistreerd op: 5-6-2002
Berichten: 166

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 10:15 am    Onderwerp: Jubileum Reageer met quote

Gefeliciteerd!

Op naar de volgende 10 jaar!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de bikes van deze gebruiker
ArnettemanGeregistreerd op: 21-7-2003
Berichten: 3004
Woonplaats: Roden

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 10:33 am    Onderwerp: Reageer met quote

bettes schreef:
JJ schreef:
Dan kunnen we ook eens zien hoe die Ruben er nou in het echt uit ziet Smile


Ik denk aan termen: noorse god, master of the universe...

greetz
bettes


Bettes, gij zult toch beter weten....dat bent u toch al?! Very happy

Dirty-Pages, Ruben in het bijzonder, van harte gefeliciteerd met dit jubileum!
Ik ben ook trots dat ik in het verleden af en toe een bijdrage heb kunnen leveren.

Tevens bedankt voor het, vooral in het begin erg belangrijk, onder de aandacht brengen van eerst de werkgroep en later Stichting Bikepark Groningen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de bikes van deze gebruiker
mateisGeregistreerd op: 7-8-2001
Berichten: 1354
Woonplaats: Den Haag

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 11:05 am    Onderwerp: Reageer met quote

Applaus! Van harte gefeliciteerd met niet alleen een langdurig bestaan, maar vooral de steeds verdergaande verbeteringen. Fantastisch werk door de jaren, nooit stil blijven zitten. De mtb-site van Nederland, en dat dus al heel erg lang... Cowboy
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de bikes van deze gebruiker
bettesGeregistreerd op: 2-2-2002
Berichten: 2947

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 11:39 am    Onderwerp: Reageer met quote

Arnetteman schreef:


Bettes, gij zult toch beter weten....dat bent u toch al?! Very happyOoooh, jij dacht dat dat over Ruben ging?! Neenee, ik had het echt wel over mijzelf! NOT

greetz
bettes
_________________
Life is so much easier when you roll up with your pimp ride and people already know you can't ride... No need to prove yourself and chill!


Laatst aangepast door bettes op Do Nov 26, 2009 12:35 pm, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de bikes van deze gebruiker
willem12Geregistreerd op: 28-5-2004
Berichten: 2077
Woonplaats: Hoogland

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 11:47 am    Onderwerp: Reageer met quote

Gefeliciteerd mannen en i.d.d. This Posting Sucks without Booze !!
_________________
Ik koop mijn fietsen bij JustPedal.nl
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de bikes van deze gebruiker
SvenGeregistreerd op: 15-5-2002
Berichten: 7658
Woonplaats: Sittard

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 11:57 am    Onderwerp: Reageer met quote

10 years of online cycling love! Voor de aanstichters van dit succes: Chapeau en een hartelijk gefeliciteerd.
Zelf sinds 15-5-2002 geregistreerd op deze topsite en het blijft een daverend succes.

BOSS: Na al die jaren Dusssssss aan te horen, is een Beer&BBQ geen slecht plan!
_________________
http://www.velozine.nl | Fluxxxing the trails |
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de bikes van deze gebruiker
AkwaGeregistreerd op: 16-5-2003
Berichten: 280
Woonplaats: Enschede

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 12:44 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Flowers Getting drunk Drinking beer Pizza!

Alle forumleden: Gefeliciteerd.
_________________
http://akwa1x1.blogspot.com
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage Bekijk de bikes van deze gebruiker
TinnoGeregistreerd op: 14-5-2004
Berichten: 517
Woonplaats: De Meern (Utrecht)

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 12:58 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Clapping
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage MSN messenger Bekijk de bikes van deze gebruiker
FaxmulderGeregistreerd op: 23-11-2003
Berichten: 3156
Woonplaats: Lake District (UK)

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 1:42 pm    Onderwerp: Reageer met quote

GEBAK!!!!!!!!

of een pint Smile

Als t maar niet waterig is Angel...

Goed bezig Ruben, Coen, Jeroen en de rest van de mods
_________________
Trek Remedy 8
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail MSN messenger Bekijk de bikes van deze gebruiker
TheBigLjeweetwelGeregistreerd op: 21-9-2006
Berichten: 437
Woonplaats: Brabant

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 1:45 pm    Onderwerp: Reageer met quote

de bikemeetings bij het Vijverke van Plons Very happy those where the good old days Cool Surprised


supertof om daar te mogen rijden. En Plons dan kilometers zien te wheelien op het fietspad daar. chapoo daarvoor.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de bikes van deze gebruiker
TheBigLjeweetwelGeregistreerd op: 21-9-2006
Berichten: 437
Woonplaats: Brabant

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 1:49 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Sven schreef:
10 years of online cycling love! Voor de aanstichters van dit succes: Chapeau en een hartelijk gefeliciteerd.
Zelf sinds 15-5-2002 geregistreerd op deze topsite en het blijft een daverend succes.

BOSS: Na al die jaren Dusssssss aan te horen, is een Beer&BBQ geen slecht plan!


eehh geloof dat ik er ook al zolang op zit, onder een paar andere nicknamen , je weet wel. Laughing Wink Embarassed
_________________
slapouwehoeren de gekste je weet toch
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de bikes van deze gebruiker
NinkoGeregistreerd op: 11-1-2003
Berichten: 1229

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 5:24 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Keep up the good work mannen! Goede site en hij wordt tot nu toe alleen nog maar beter !

Arms wide open
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de bikes van deze gebruiker
daderGeregistreerd op: 22-7-2005
Berichten: 1523
Woonplaats: Almere

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 5:53 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Gefeliciteerd!
_________________
Magic Carpet Ride
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de bikes van deze gebruiker
CarambaGeregistreerd op: 7-7-2001
Berichten: 1952
Woonplaats: 's-Hertogenbosch

BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2009 6:02 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Hela! Gefeliciteerd Ruben! DP blijft mijn nummer 1 MTB site Cool

Ben wel benieuwd naar wat de leuke acties en uitbreidingen inhouden. Misschien weer een actie met fietskleding of t-shirts zoals een tijd terug? En een leuke meeting zie ik ook wel zitten.
_________________
Turner 5Spot
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de bikes van deze gebruiker
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie    Dirty Pages forum index -> Nieuwsberichten reacties Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Pagina 1 van 3

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Forum powered by phpBB © 2000-2007 phpBB Group
© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact