Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 

  [nieuws] Fi'zi;k 2010 ZoekenZoeken

Plaats reactie    Dirty Pages forum index -> Nieuwsberichten reacties
Auteur Bericht
DeKerfsGeregistreerd op: 29-10-2001
Berichten: 7014

BerichtGeplaatst: Wo Aug 19, 2009 6:57 pm    Onderwerp: [nieuws] Fi'zi;k 2010 Reageer met quote

Op de aanstaande EuroBike over krap twee weken, pakt Fi'zi;k uit met een aantal vernieuwingen in het programma. Daarop vooruit lopende werpen we alvast een blik op wat we in 2010 van de Italiaanse zadelfabrikant kunnen verwachten.

Spine concept
Het zadel is één van de belangrijkste contactpunten tussen rijder en fiets. Geen rijder is het zelfde en dat vergt speciale aandacht voor de zadelvorm. Fi'zi;k's gamma is zeer uitgebreid en biedt voor nagenoeg iedereen een passende oplossing. Vanaf 2010 zal de keuze voor het juiste zadel via het 'Spine Concept' een stuk eenvoudiger worden. Het Spine Concept is speciaal ontwikkelt in samenwerking met de afdeling anatomie en fysiologie van de universiteit van Padova in Italië en baseert zich op de buigzaamheid van de rug. In het concept wordt een onderverdeling gemaakt in drie typen zadels, vernoemd naar dieren.'The Snake' is bestemd voor de mensen met de meest flexibele rug. Zij kunnen zich goed aanpassen aan diverse houdingen op de fiets en gebruiken typisch de hele lengte van het zadel, zoals dat beschikbaar is bij de Arione modellen. Heb je een starre rug, dan verplaats je je nagenoeg nooit over het zadel en vind je het passende zadel onder de term 'The Bull', waar de Aliante zadels onder vallen. Dit type zadels kenmerkt zich door een duidelijke 'pocket' waar je min of meer 'in zit'. Voor hen waarbij geen van de twee genoemde rugflexibiliteit duidelijk aanwezig is, is er 'The Chameleon' in de vorm van de Antares. Dit zadel kenmerkt zich door een kortere bouw dan de Arione, meer breedte zoals de Aliante echter met meer een vlakke bovenzijde zoals de Arione.

Antares 00
Naast de succesvolle Aliante en Arione, is de vorig jaar geïntroduceerde Antares vanaf de introductie sterk in trek gebleken bij zowel professionele, als amateur fietsers. Reden voor Fi'zi;k om de Antares nog verder te verfijnen. De verfijningen voor 2010 bestaan onder meer uit het nog net iets stijver maken van de totale constructie, het met 10 gram verlichten van het zadel en de toevoeging van Wing-Flex.

Cyrano zadelpen
Met de introductie van de Cyrano zadelpen stapt Fi'zi;k buiten het boekje van de traditionele zadelmaker. Aangezien het een component betreft waar hun vertrouwde producten direct mee in verbinding staan en men ook hier verbeterpunten zag, zal in 2010 een bij alle Fi'zi;k zadels perfect passende pen beschikbaar zijn. De Cyrano weegt slechts 180 gram en bestaat uit een aluminium buis en een kop voorzien van twee klembouten. Aangezien de onderste klem het zwaarst belast wordt, is deze lang en breed uitgevoerd en kon de bovenste klem smal en kort en dus licht uitgevoerd worden. Vooraan is een draaiknop te vinden waarmee de totale hoekverstelling van -5 tot +20 graden gemakkelijk te doorlopen is. De zadelklem is geschikt voor de standaard Ø7 millimeter rails, alsmede de rails met een ovale doorsnede tot een hoogte van 10,3 millimeter. Voor het design en productie van de zadelpen werd overigens een samenwerking aangegaan met Crank Brothers. De zadelpen zal vanaf september leverbaar zijn voor een prijs van €110,00.XC Grips
Last, but not least; op het gebied van accessoires wordt het programma uitgebreid met de XC Grips. Deze aan het stuur vast te schroeven handvatten zijn voorzien van hetzelfde Microtex materiaal waarvan de stuurlint is gemaakt. De Microtex covers zijn uitgevoerd met een gestikt profiel voor een betere greep én grip. Ze zijn uitwisselbaar en verkrijgbaar in diverse kleurstellingen die passen bij de beschikbare kleuren van de zadels. True Blu:e Padding zorgt voor een betere schokabsortie en meer opvulling dan traditioneel schuim of rubber. De lock-on klemmen zijn uitgevoerd in 6061 T6 aluminium en vooralsnog enkel leverbaar in de afgebeelde grijs geanodiseerde kleur. De XC Grips zullen leverbaar zijn voor een prijs van €37,00Meer informatie: www.fizik.it
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail AIM naam Bekijk de bikes van deze gebruiker
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie    Dirty Pages forum index -> Nieuwsberichten reacties
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Forum powered by phpBB © 2000-2007 phpBB Group
© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact