Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 

  [nieuws] World Cup Andorra: XC en 4X ZoekenZoeken

Plaats reactie    Dirty Pages forum index -> Nieuwsberichten reacties
Auteur Bericht
DeKerfsGeregistreerd op: 29-10-2001
Berichten: 7014

BerichtGeplaatst: Zo Jun 01, 2008 11:36 am    Onderwerp: [nieuws] World Cup Andorra: XC en 4X Reageer met quote

Dit weekend streek het voltallige downhill, 4-cross en cross country circus neer in het kleine bergstaatje Andorra. In het Ski Resort Vallnord, gelegen op de ongeveer enige toegankelijke bergtop in deze dwergstaat in de Pyreneeën werd er zaterdag gestreden om de wereld beker cross country bij de heren en de dames en tegen het einde van de middag was de beurt aan de heren en dames 4-crossers. Met ruim 40 dagen regen voorafgaande aan dit evenement en ook de toch wel erbarmelijke omstandigheden op de zaterdag zelve, liet weinig keuze aan banden over. Slicks hebben hier weinig te zoeken, noppen... die heb je hier nodig.

Cross Country

Dames
Bij de dames was het vooral de afwezigheid van enkele grote namen en het compacte peloton dat opviel. Grote afwezige waren onder andere Sabine Spitz, Gunn-Rita Dahle Flesjå en de leidster in de stand om de wereld beker, de Russische Kalentyeva. Naar verluidt was het met name de hoogte waarop het cross country parcours zich bevond, voor velen de reden om de wedstrijd in Andorra te laten vallen.Vanaf de start was het de Spaanse Margarita Fullana die vanaf het start schot de forcing voerde. In haar zog waren het de Fransaise Laurance Leboucher, de Canadese Marie-Helene Premont en de Italiaanse Eva Lechner. Leboucher werd vroeg in de wedstrijd al terug geslagen door mechanische pech en kon slechts nog strijden voor een top 10 klassering. Lechner en Premont zagen in de 5 ronden die er te rijden waren, Fullana langzaam weg rijden. Zodoende reed Fullana op het modderige parcours met lange, sompige grasklimmen en enkele, door de weersomstandigheden toch wel lastig geworden technische secties vrijwel onbedreigd met bijna 2 minuten voorsprong naar de overwinning. In de eerste klim van de laatste ronde wist Lechner weg te rijden bij Premont en stelde daarmee haar tweede plaats veilig. 12 seconde later maakte Premont het podium compleet.Ondanks dat de Chinese delegatie weldegelijk aanwezig was in Andorra, kwamen ze nauwelijks voor in het hele stuk. Ying Lui kon aanvankelijk nog mee komen in de top 10, maar viel in de laatsten ronden terug naar een 12de plaats. Haar landgenote Chengyuan Ren kon vanaf het startschot het tempo niet volgen en kon slechts tevreden zijn met een 32ste klassering en Jingjing Wang kwam met maar liefst 2 ronden achterstand als 53ste over de eindstreep.Uitslag
1. Margarita Fullana - Spanje
2. Eva Lechner - Italië
3. Marie-Helene Premont - Canada
4. Catherine Pendrell - Canada
5. Natahlie Schneitter - Zwitserland
6. Katerina Nash - Tsjechië
7. Tereza Hurikova - Tsjechië
8. Petra Henzi - Zwitserland
9. Laurance Leboucher
10. Nina Homovec - Slovenië

Heren
Anders dan bij de dames, waren alle prominenten aanwezig in Andorra. Leider in het UCI klassement Absalon zag hier een kans om zijn leiderspositie verder te verstevigen. Hoe anders zou het lopen? De wedstrijd bij de heren leek al snel een prooi te worden voor een zeer snel startende Christoph Sauser. In de eerste ronden wist hij gestaag een mooie voorsprong op te bouwen op zijn naaste belagers, waarbij de aanwezigheid van een aantal jonge rijders vóór in de wedstrijd erg opviel. Zo was het Lukas Flückiger uit Zwitserland die lang stand wist te houden in de achtervolgende groep, waar onder andere ook de dit jaar sterk rijdende Amerikaan Todd Wells en zijn teamgenoot uit Zuid Afrika, Burry Stander stuivertje wisselden.Wells zakte richting het einde van de wedstrijd wat terug waar de Canadees Geoff Kabush juist dé wedstrijd van zijn leven leek te hebben. Achter de inmiddels op de tweede plaats rijdende Stander reed wist de Canadees zich op een derde plaats te positioneren en leek er geen verval te zitten op zijn strakke tempo. Flückiger volgde Kabush op gepaste afstand. De overwinning na bijna 2 uur koers leek vrijwel zeker naar Sauser te gaan, maar het lot leek nog wat in petto te hebben voor de Zwitser, die de adem van uitmuntend goed rijdende Stander inmiddels in zijn nek kon voelen. In de voorlaatste ronde reed Sauser tot overmaat van ramp zijn achterband net voor de verzorging lek. Bij het binnen rijden van de verzorging zat Stander reeds in zijn wiel en pakte de leiding over terwijl Sauser genoodzaakt was zijn achterwiel te verwisselen. Tot halfweg de laatste ronde wist Stander vóór Sauser te blijven, maar cadeautjes werden er niet gegeven. Sauser wist het gat snel dicht te rijden en de toch wel moe gestreden Stander moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Zwitser welke op de eindstreep 9 seconde voorsprong had op de Zuid Afrikaan.Ondanks dat de regen tijdens de heren wedstrijd grotendeels achterwegen bleef, waren het met name de goed rijdende outsiders die de wedstrijd op het nog steeds erg modderige parcours kleur gaven. Eerste Nederlander werd Bas Peters, welke de gehele wedstrijd rond de veertigste plaats reed. Kort daar achter gevolgd door Bart Brentjens, welke nog steeds vormbehoud moet tonen voor een deelname aan de Olympische Spelen. Een minstens zo'n opvallende klassering is de 11de plaats voor Absalon, welke eigenlijk op geen moment in de wedstrijd een grote rol van betekenis kon spelen. De tijd dat de Fransoos ongenaakbaar leek te zijn in een reeks fabuleuze overwinningen, lijkt nu (tijdelijk?) voorbij.Uitslag
1. Christoph Sauser - Zwisterland
2. Burry Stander - Zuid Afrika
3. Geoff Kabush - Canada
4. Lukas Flückiger - Zwitserland
5. Cédric Ravanel - Frankrijk
6. Todd Wells - Amerika
7. Tony Longo - Italië
8. Sergio Mantecon Gutierrez - Spanje
9. Inaki Lejarreta Errasti - Spanje
10. Fredrik Kessiakoff

Nederlanders
39. Bas Peters
45. Bart Brentjens
69. Marco Minnaard


4-cross
Na een kwalificatie waarin wederom Romain Saladini de snelste tijd had neergezet, stond de finale op zaterdagavond gepland. Waar het slechte weer de cross country rijders al reeds parte speelde, was het zelfs nog maar zeer de vraag óf de titelstrijd voor de 4-cross überhaupt wel verreden zou worden. Het aanhoudende slechte weer in aanloop naar dit evenement en slechte weersomstandigheden gedurende het weekend lieten weinig rijdbaars over van het vrij lange 4-cross wat gekenmerkt werd door een zachte ondergrond in combinatie met grote losse stenen. Enkele voorzorgsmaatregelen die genomen waren op de slechtste stukken van het parcours bleken afdoende te werken om de inwerking van het overvloedig aanwezige water te beperken. Om 18.00 uur viel dan toch het eerste startschot en konden de heren en dames onder luid gejuich van de met name in grote aantallen aanwezige Spaanse supporters de strijd met elkaar aan gaan op het iet wat lastig te berijden parcours.Dan Atherton en Cedric Gracia maakten tijdens de trainingen al indruk door de 'vier' in een keer te springen, waar de meesten de fiets laag hielden en dit deel als twee dubbels sprongen. Gracia toonde in zijn heats dat deze lijn zeker voordelen had, door meemaals vanuit een haast verloren positie in één klap bij de eerste twee te komen. Atherton reed zijn races relatief behouden en speelde, met Maribor in het achterhoofd, op safe. Joost Wichman en Jurg Meijer troffen elkaar al snel in de 1/8 finale. Daar was nog geen vuiltje aan de lucht en gingen ze allebei door. In de kwartfinale leek het erop dat ze beiden ook weer doorgingen, maar Jurg viel in het laatste stuk enigzins stil, waardoor Joost vol bovenop hem sprong en van de fiets ging. Jurg behaalde uiteindelijk een nette zevende plaats op zijn reserve fiets, aangezien hij in een eerdere heat zijn balhoofdlager kapot sprong. Joey van Veghel moest in de achtste finales afhaken en Daniel Prijkel stond beteuterd langs de kant, na een schouder uit de kom in de kwalificaties. Saladini had eveneens weinig geluk en lag er al in de achtste finales uit.

De finale bestond uit Dan Atherton, Brian Lopes, Guido Tschugg en de onbekende Pirman, waarvan niemand precies wist waar die ineens vandaan kwam. In deze volgorde werd uiteindelijk de race beslist. Een verdiende overwinning voor Atheron, die zijn progressie dit jaar beloond ziet.

Bij de dames was het een kat in het bakkie voor Anneke Beerten. Alleen haar teamgenote Mio Suemasa kwam nog enigzins in de buurt, gevolgd door Fionn Griffiths. Anneke bevestigd wederom haar suprematie dit jaar en laat ziet dat het BMX-en afgelopen winter haar vruchten afwerpt.

Uitslag heren
1. Dan Atherton - Engeland
2. Brian Lopes - Amerika
3. Guido Tschugg - Duitsland
4. Ratislav Pirman - Slowakije

Uitslag dames
1. ANNEKE BEERTEN - Nederland
2. Mio Suemasa - Japan
3. Fionn Griffiths - Engeland
4. Anita Molcik - Oostenrijk

Tekst: Jeroen van den Brand en Coen de Jongh
Foto's: Coen de Jongh
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail AIM naam Bekijk de bikes van deze gebruiker
CheetaGeregistreerd op: 14-3-2006
Berichten: 667

BerichtGeplaatst: Zo Jun 01, 2008 12:07 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Hmm, Guido pakt consequent punten...

Kl*te voor Joost, laatste keren dat ik heb hem zien fietsen was bijv. Guido niet echt partij maar bij de WC zit er steeds iets tegen. Jurg heeft geloof ik nu z'n deelname aan de WK al zeker gesteld (2x eerste 8 bij een WC meende ik).

Sterkte voor Daniel, schouders uit de kom zijn verre van grappig.... Kun je IMHO beter je sleutelbeen breken ofzo.
_________________
Nieuwe speeltuin... | "Ok riders, random start..."
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de bikes van deze gebruiker
LSmtbGeregistreerd op: 7-11-2001
Berichten: 163
Woonplaats: Eindhoven

BerichtGeplaatst: Zo Jun 01, 2008 1:19 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Gaat lekker zo... gefeliciteerd Anneke! Thumbs up!

ps. Mooi verslag heren!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de bikes van deze gebruiker
Jean-PierreGeregistreerd op: 21-9-2007
Berichten: 3135
Woonplaats: Cuijk

BerichtGeplaatst: Zo Jun 01, 2008 4:45 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Jurg deed het ook niet slecht Very happy !
_________________
Loose Riders
Maloja Clothing
Bastards of Gravity
Berg-Ab.de
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de bikes van deze gebruiker
partybojGeregistreerd op: 5-4-2006
Berichten: 228
Woonplaats: Drenthe

BerichtGeplaatst: Zo Jun 01, 2008 5:00 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Mooie foto's en leuk verslag om te lezen.
Die sprong van Atherton in de finale was echt huge Shocked!

Ik hoop dat Bart Brentjens nog wat gaat laten zien in de world cups of 't wk, want op deze manier vrees ik voor het ergste voor China Crying or Very sad !
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de bikes van deze gebruiker
M@lphyGeregistreerd op: 19-12-2001
Berichten: 3388
Woonplaats: 076

BerichtGeplaatst: Ma Jun 02, 2008 11:32 am    Onderwerp: Reageer met quote

Aah vandaar die DNS bij Daniël...

Hoes't met de rug van Dirty-Pages DOT net 4X Team rider; Michael Garcia?
_________________
RIDERS READY?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de bikes van deze gebruiker
IrmoGeregistreerd op: 3-12-2001
Berichten: 419

BerichtGeplaatst: Ma Jun 02, 2008 4:27 pm    Onderwerp: Reageer met quote

partyboj schreef:

Ik hoop dat Bart Brentjens nog wat gaat laten zien in de world cups of 't wk, want op deze manier vrees ik voor het ergste voor China Crying or Very sad !


Tot op heden moet hij nog kwalificeren...dat wil zeggen; vormbehoud tonen. Zo niet dan komt er niet eens een China...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage Bekijk de bikes van deze gebruiker
BOSSGeregistreerd op: 4-10-2002
Berichten: 5522
Woonplaats: Alkmaar

BerichtGeplaatst: Ma Jun 02, 2008 4:52 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Dat krijg je nou van dat chinese eten.........
dussssssss©
_________________
DE site
MTB in Noordwest NL?->MTB Noordwest 9
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage Bekijk de bikes van deze gebruiker
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie    Dirty Pages forum index -> Nieuwsberichten reacties
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Forum powered by phpBB © 2000-2007 phpBB Group
© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact