Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Weblog: Morgins, first week!

 11-07-2012   13:13

Place : Morgins, Switzerland
Date : 11-7-2012
Time : 14:03

Oké, oké, ik ben hier al iets langer maar toch wil ik jullie een kleine update geven hoe het hier is.

Normaal gezien, zouden we er van af Cuijk, Noord - Brabant ongeveer 10uur over doen. Jammer genoeg maakte wegwerkzaamheden het een stuk moeilijker. Tevens was het zeker rond de 25 graden. Nou, in een auto zonder airco met een gangetje van 10km/h werd het niet veel koeler.
Na 13 uur rijden zijn Fabian Hagen en ik 's avonds in het mooie Morgins, Zwitserland aangekomen. De eerste biertjes van de lokale pub stonden al klaar, perfect!

Next morning, riding! Althans, dat dachten we. Het weer was zo slecht dat het niet te doen was om de bergen in te gaan. Laat staan dat de liften het doen. De volgende dag was het een stuk beter, mistig maar in ieder geval geen regen.
Met de prachtige Dents du Midi op de achtergrond werd al gouw bedacht om 'steen, papier, schaar' te doen omdat we beide een beetje chickenshit waren en niet als eerste naar beneden wilde. Jammer genoeg voor Fabian verloor hij dik en moest ie als eerste. 2 Seconde later stond hem nog meer pech te wachten toen hij 'Blauw' op reed, eerste bocht en meteen vol voor over ging. Ik reed bijna over hem heen en wist hem later overeind te helpen. 10 seconde regel trad in, even lachen en dan pas vragen hoe het gaat. Gelukkig had ie niks en konden we verder, maar de schrik zat er even in.Tracks in Morgins waren extreem nat, echt een slip 'n slide... Normaal wil je het liefst brakeless door een bocht maar nu was het full - on brakes en gewoon laten gaan, de bochten deden de rest.Beetje zoals Danny Hart in Champery naar beneden ging, maar dan 10 keer zo langzaam. Best een opgave voor iemand die niet van slecht weer houdt, haha. Aan de andere kant was het ook echt een perfecte les om in deze condities te rijden. Verder waren de tracks goed geshaped en konden we prima rijden.
Er is in Morgins een nieuwe lijn bij, 'Groen' ook wel genoemd. Normaal wordt groen gezien als een easy going line, maar hier niet. Je rijdt 'Blauw' op en voor dat je het bos in duikt kun je naar groen. Deze lijn zit vol switchbacks en flinke sprongen. Denk aan hips, dubbels, tafel en een 9 meter step down. Die laatste is heel vet om te doen, kan ik je vertellen! Verder een totaal nieuwe lijn met switchbacks, wortels en stenen onder de lift die door gaat naar een roadgap. De lijn loopt mooi over in 'Rood' waar je ook zeker je lol op kan.
Normaal verafschuw ik een fiets afspuiten, maar toch moest ik mij er aan over gegeven. Zoveel modder! Met de hand zou het niet te doen zijn, tenzij je 's avonds lekker een paar uur wil poetsen. En dan moet je niet je kleding vergeten... haha.In de rest van de week hebben we nog best te kampen gehad met slecht weer, zeker toen we in Les Crosets waren en richting Chatel wilde. Je moet gewoon extreem oppassen met waar je rijdt en hoe je rijdt. Ongeveer 20meter zicht en meer zag je niet. Later in de week kwamen wij in Champery aan en daar was het prachtig weer! Echt genoten van het weer, niet extreem smerig geworden en fatsoenlijk kunnen rijden.
Paar ontzettend vette single tracks gereden door de weilanden, langs de koeien en boerderijen. Een must is de 'Sun Dance', begint in Les Crosets en eindigt in Champery. Deze track loopt langs een prachtige rivier, denk aan een flowy lijn met wortels, stenen en een aantal jumps.Eind van de week ben ik alleen naar mijn favoriete spot/bikepark gegaan, Pré la Joux - Chatel. Sommige noemen het ook wel 'brakebump-heaven' omdat er gewoon ontzettend veel brakebumps zijn. Opzich ook niet gek, er rijden veel mensen door het hele seizoen heen. Toen ik er was, viel het wel mee... Tracks waren net geshaped en er zijn behoorlijk wat aanpassingen gedaan. Andere lijnen, nieuwe jumps etc. Tevens was er de Chatel - Mountainstyle. Gold event van de FMB World Tour. Je zou kunnen zeggen dat het de europese Rampage is. De locatie, The Face ook wel genoemd is zo stijl en rotsachtig dat je wel een extreem ervaren rijder moet zijn. En dan hebben we het nog niet over de afmetingen van de jumps. Practice runs gekeken en later waren de qualificaties. Door de wind en het voorspelde slechte weer de dag er op waren de qualificaties meteen de finale. Oh, en voor sommige die ook het extreme opzoeken deze zomer.. Air Voltage en Black Shore zijn goed te rijden!Morzine en Les Gets trip als afsluiter van de week. Met de trein naar Champery en van uit daar fietsen naar Linderette, Morzine en Les Gets. Leuke tracks, heel vlot en heel divers. Snel voor we moesten gaan de tracks aan de Montchery kant mee genomen. Boven heb je een prachtig uitzicht op de Mont Blanc. Alleen om op tijd thuis te komen ivm tijden van liften... Moeten liften wel werken! Die pech hadden wij op de terug weg, de lift naar Morzine hield er mee op. Snel over de weg, rond om de berg was het gelukkig goed te doen, zeker als alles naar beneden gaat. Uiteindelijk ruim op tijd bij de Mossets - France hadden we nog even de tijd om bij een waterval te zitten.
Je zou kunnen zeggen, alles is prima gegaan.. weinig tot geen crashes, bikes houden het goed en veel mooie ervaringen. Jammer genoeg op de terug weg van af het hoogste punt in Les Crosets ging het best mis, ik reed op een single track en reed toch net wat te hard. Mijn voorwiel hapte in een gat en ik ging vol voor over op m'n gezicht. Dat was meteen de eerste keer dat ik sterretjes zag, pijnlijke nek had en een dikke duim. Helm is gelukkig materiale schade, maar toch.. die heeft ook wat schade. Dus nu even wat rust...

Next week more! With some action...


Don't hate me on the grammar...Wil graag mijn ervaringen delen

Jean-Pierre

Geplaatst door:  Jean-Pierre   5 reacties

© 1999-2018 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact